
GECERTIFICEERDE DOORMELDING
RECENT
Alarmaansluiting
De MPL Alarm & Communicatie Centrale heeft zich tot doel gesteld alle gangbare en gecertificeerde manieren van doormelding te kunnen ontvangen en te kunnen verwerken middels een vooraf vastgesteld protocol. Met de huidige en zeer dynamische technische ontwikkelingen, resulteert deze doelstelling in een enorme diversiteit aan door de MPL Alarm & Communicatie Centrale ondersteunende ontvangstmogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld inbraak-, brand-, toegangscontrole-, gebouwbeheer- en camerasystemen.
Alarmverificatie
Als uw alarm afgaat mag de alarmcentrale niet direct de politie bellen. De politie neemt pas actie als een melding geverifieerd is. MPL kan de alarmverificatie op verschillende manieren vaststellen, één van die manieren is het uitkijken van camera’s. Zo ziet de centralist binnen enkele seconden wat er zich op risicolocatie afspeelt. Bij een verdachte situatie kan en mag MPL de politie aansturen.
Een andere manier zijn de mogelijkheden die MPL Alarm & Communicatie Centrale heeft om een alarm van meerdere sensoren secties (blokken) uit het risico-object te ontvangen. De laatste manier is menselijke verificatie , oftewel de sleutelhouders of opvolgingsdienst constateren een daadwerkelijke inbraak.
Ongewenste meldingen
Circa 99% van alle alarmmeldingen is ongewenst. De oorzaken van de ongewenste alarmen komen vaak door menselijke factoren. Bijvoorbeeld door een gordijn of promotiemateriaal dat op de verkeerde plaats is opgehangen, stof of ongedierte voor een sensor, losse materialen op een bouwplaats, struiken, planten of bomen voor een camera, enzovoorts. Maar ook technische storingen en weersomstandigheden zorgen voor veel onterechte meldingen. Het is daarom verstandig om regelmatig te controleren of uw sensoren en/of camera’s vrij van stof en dergelijke zijn.